2-3 Дни КОРТИЗОМОЛ SP

CORTISOMOL SP

КОРТИЗОМОЛ SP

1.ОПАКОВКА: Кутия съдържаща 25гр прах

2.ПОКАЗАНИЯ: Прах цимент за постоянно запълване на коренови канали

3. Технически характеристики:

Тествани критерии

Кортизомол SP (+чист евгенол)

Съотношение прах/течност

2.8гр/1гр

Деформация (диаметър в мм)

≥ 20

Време за втвърдяване при  370C

0.15 до 6 часа

Разтворимост и разлагане

≤ 3%

 

4. СВОЙСТВА: Преднилозон ацетат е стероиден противовъзпалителен агент. Използва се за облекчаване на пост-оперативна болка последваща от механични  манипулации в зъбните канали. Кортизомол SP е ренгеноконтрастен и дори без оцветител неговият цвят позволява добро визуализиране на орифициумите.

5. СЪСТАВ: Преднизолон ацетат 1.1%, дийодотимол, цинков окис, бариев сулфат, помощни вещества.

6.Предпазни мерки при употреба: В случай на периапикални инфекции, употребявайте  КОРТИЗОМОЛ  SPслед антибиотично третиране.Проверете дължината на каналите преди обтуриране, за да се избегне навлизанена препарата в пери-апекса. Приготвената смес не се резорбира. Пригответе паста точно преди да се използва, за да се избегне замърсяване.Да не се запълва пулпната камера с КОРТИЗОМОЛ SP  и преди запълване  да се нанесе изолиращ слой. Избягвайте употребата на продукта след Пулпектомия на неузрели зъби. Да се избягва контакт с кожата и очите. При контакт да се измие обилно с вода. Да се съхранява на недостъпно за деца място. Да не се поглъща.

7.ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:  Известни алергии към кортикостероиди и /или производни на йод.

8.ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА: Разклатете добре преди употреба. Точно преди употреба прибавете 2.8 части прах към 1 част евгенол или бавно стягащ евгенол, разбъркайте на грапавата страна на плочка за бъркане за около 1 минута, до получаване на кремообразна, хомогенна паста, която позволява да се задържа добре на лентулото и е в достатъчно количество за запълване на кореновият канал. Изолирайте зъба от замърсяване(платно за кофердам).Запълнете подготвеният канал по стандартен начин. КОРТИЗОМОЛ  SP може да бъде изполван в комбинация с гутаперкови щифтове според стандартните ендодотски техники. Направете снимка на канала за да проверите дали е запълнен добре.

9. СЪХРАНЯВАНЕ: Да не се употребява след  изтичане срока на годност, намиращ се на външната опаковка. Затваряйте добре и веднага след употреба. Да се съхранява на стайна температура(<250C) и на защитени от влага места.

10.Изхвърляне на продукта: Не изхвърляйте в канала. Не изхвърляйте с битовите отпадъци.

КОРТИЗОМОЛ SP

  • Наличност: 2-3 Дни
  • 75.00лв